Nejen klasický sortiment FreshUPů, ale i minutkové večeře, pizzu, těstoviny či saláty nabídne od pondělí 20. října zcela nové univerzitní bistro na koleji Josefa Jařaba. FreshUP+ bude mít vlastní vstup z ulice Šmeralova, v provozu bude ve všední dny od 14 hodin do půl osmé večer. Sousedící hlavní menza odpolední provoz naopak ukončí.
V prostorách bývalé menzy Josefa Jařaba vzniká nový moderní koncept kombinující služby bister a menzy. FreshUP+ nabídne oblíbený sortiment známý ze stávajících bister rozšířený o nabídku salátů a teplých pokrmů.
Jídla nebude možné objednávat předem přes systém Kredit, ale až na místě samotném, podobně jako v samoobslužné restauraci, budou tedy čerstvě připravována. Vstup do nového bistra bude možný přímo z ulice nově vybudovaným vchodem, bezbariérový příchod bude možný přes recepci koleje J. Jařaba. Platit půjde bankovní nebo zaměstnaneckou kartou i ISICem.
Otevřením nového bistra FreshUP+ bude ukončen neekonomický odpolední a večerní provoz hlavní menzy 17. listopadu, nově bude mít otevřeno stejně jako ostatní menzy UP do 14:30.
„Provozní náklady na celoodpolední provoz velké hlavní menzy už pro nás nejsou ekonomicky únosné. Po celé odpoledne zela menza prázdnotou, na večeře přicházely průměrně vyšší desítky strávníků, jejichž potřeby by měl nový FreshUP+ zcela bez potíží pokrýt,“ vysvětlil ředitel Správy kolejí a menz (SKM) UP Radek Koněvalík. „Na projektu pracovala řada lidí z SKM a věříme, že vás nové bistro osloví a budete se do něj rádi vracet,“ vzkázal.